Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк,

...
Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров пристигна в Ню Йорк,
Коментари Харесай

Лавров пристигна в Ню Йорк за заседание на Съвета за сигурност на ООН

Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров дойде в Ню Йорк, Съединени американски щати, където под неговото председателство ще се състои заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 

За идването на Лавров в Съединени американски щати заяви представителят на Външното министерство Мария Захарова, която в своя Телеграм канал се похвали, че в Flightradar по едно и също време са следили полета 700 000 души. Това е връх, написа Захарова.

 

Това не е ненадейно, защото пътуването на Лавров до Съединени американски щати е една от редките такива визити на почитан представител на Кремъл от началото на войната на Русия против Украйна.

 

Освен международна политическа изолираност, западните страни постановиха и редица наказания, които лимитират полетите на съветските самолети. Вчера Мария Захарова се възмути, че , които са имали желание да отразят събитието. 

 

Русия обаче пое ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН и в този момент Лавров е в Ню Йорк, Съединени американски щати. Както се чака, още през днешния ден Лавров ще проведе среща с генералния секретар Антония Гутериш.

 

По-рано непрекъснатият представител на РФ в Организация на обединените нации Василий Небезня съобщи, че от страна на Русия са се натрупали не малко тематики за разискване. 

Сред Западния блок, членове на Организация на обединените нации, има редица безпокойства във връзка с председателството на Русия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР